Fietsster gewond, automobilist vlucht en passagier aangehouden na ongeval

 

Haarlem – Een bizarre samenloop van omstandigheden bij een ongeval in Haarlem vrijdagavond. Rond acht uur reed een fietsster vanaf het Santpoorterplein richting de Meester Cornelisstraat, toen een auto haar vanuit de Santpoorterstraat aanreed. De fietsster kwam door de aanrijding hard ten val. Na het ongeval sloeg de bestuurder van de auto rennend op de vlucht.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen, terwijl andere politie-eenheden in de buurt opzoek gingen naar de gevluchte bestuurder. Ook via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar de man.

Terwijl ambulancebroeders bezig waren om hulp te verlenen aan het slachtoffer, probeerde politieagenten duidelijkheid te krijgen. De twee andere inzittenden van de auto verklaarde tegenover de politie het ongeloofwaardige verhaal niet te weten wie de bestuurder was, omdat ze deze jongen nog maar net hadden leren kennen. Een van de jongens, van wie deze auto was, had de onbekende jongen in zijn auto laten rijden omdat hij zelf te veel alcohol gedronken zou hebben.

Na onderzoek in de politiesystemen bleek de andere passagier nog door de politie te worden gezocht. Hij is door politieagenten meegenomen naar het politiebureau.

Het slachtoffer is na behandeling door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De andere passagier, tevens de eigenaar van de auto, mocht nadat alle gegevens genoteerd waren lopend naar huis.

De politie is nog opzoek naar de jongen die de auto bestuurde en heeft inmiddels een vermoeden om wie het kan gaan.