Sloepennetwerk Zuid Kennemerland officieel geopend door wethouder

 

Haarlem – Met het onthullen van een routebord naast Molen de Adriaan heeft wethouder Cora Yfke Sikkema woensdagmiddag officieel het Sloepennetwerk Zuid Kennemerland geopend. Het sloepennetwerk is een knooppuntennetwerk voor sloepvaarders die zowel online als offline (via folder, info borden, knooppuntbordjes) aan de gebruiker zichtbaar wordt gemaakt.

Het sloepennetwerk verbindt de Haarlemse wateren met het vaarnetwerk in de regio. Zo worden de vaarwegen beter ontsloten voor kleinschalige recreatievaart. In andere delen van provincie Noord Holland was er al een sloepennetwerk. De regio Zuid-Kennemerland is hier nu dankzij de samenwerking met de provincie en gemeenten Heemstede, Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Haarlemmermeer bij aangesloten.

Sloepvaren is populair en een groeimarkt. Ook in Haarlem wordt er steeds meer met sloepen gevaren. Door de havendienst Haarlem zijn al meer dan 1850 ligplaatsvergunningen afgegeven. Het sloepennetwerk zorgt niet alleen voor meer spreiding van bezoekers over de regio en van nieuwe bezoekers aan Haarlem, maar ook voor een bezoek van Haarlemmers aan de regio.

Bij de vaarroute in Haarlem passeren sloepvaarders aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals Teylers Museum, Frans Hals Museum, Het Dolhuys, Molen de Adriaan, de monumentale binnenstad, maar ze kunnen ook afmeren op de openbare kort verblijf afmeerlocaties zoals bij de Raaks, bij Molen de Adriaan / Restaurant Zuidam, de Gasthuisvest of het Spaarne om bijvoorbeeld iets te drinken op een terras of te shoppen.