Brandweer redt eend met vishaak door snavel en voet uit het water

 

Haarlem – De brandweer is maandagavond in actie gekomen om een gewonde eend uit het water te halen. Buurtbewoners zagen al enige tijd in het water langs de Laan van Berlijn een eend zitten, die niet meer goed leek te kunnen bewegen. Rond half negen werden de dierenambulance en brandweer ingeschakeld om de eend te komen redden.

Een duiker van de brandweer is met een groot schepnet het water ingegaan om de eend te vangen. De eend was al zo vermoeid dat de eend geen enkele moeite nam om te kunnen ontsnappen.

Eenmaal op de kant gekomen bleek dat er een grote vishaak door de snavel en de voet van de eend zat. Ook zaten zijn poten met visdraad omwikkeld. Brandweerlieden hebben met een tangetje de vishaak kapot geknipt waarna de eend uit zijn benarde positie bevrijdt kon worden.

Een buurtbewoner had een reismand voor een kat gehaald, waar de eend tijdelijk is ingedaan. De dierenambulance heeft de gewonde een even later opgehaald en zal deze verder verzorgen.