Drie gewonden bij botsing tussen bus en auto in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Bij een botsing tussen een bus en een auto zijn vrijdag aan het einde van de middag drie personen gewond geraakt. Rond half zes reed R-Net bus 300 vanuit Schiphol via de busbaan Hoofddorp binnen, toen deze ter hoogte van de Parellaan in botsing kwam met een auto. De bus maakte hierbij zo’n harde noodstop, dat meerdere passagiers in de bus, die erg vol zat, ten val kwamen.

Drie ambulances en de politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben meerdere inzittenden van de bus nagekeken. De meeste passagiers kwamen er met wat kneuzingen en de schrik van af. Uiteindelijk moesten 3 passagiers uit de bus mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De automobilist raakte bij de aanrijding niet gewond. Wel is hij meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Door het ongeval kwam het busverkeer tussen Hoofddorp en Schiphol stil te liggen. Meerdere bussen kwamen achter het ongeval stil te staan. Passagiers mochten de bus verlaten en hebben lopend hun weg vervolgd.