Man aangehouden na brandstichting in hotelkamer en appartement

 

Haarlem – In een hotelkamer bij het Van der Valk hotel in Haarlem is donderdagavond brand ontstaan. Om even over zeven uur werd de brand ontdekt, waarop de brandweer, ambulance en politie werden gealarmeerd. De brandweer schaalde direct op, waarop meerdere brandweervoertuigen naar de Toekanweg werden gestuurd.

In een van de hotelkamers was brand ontstaan. De brandweer wist de brand snel te blussen. Met een grote overdrukventilator is de rook grotendeels weggeblazen.

Omdat er mogelijk sprake geweest kan zijn van brandstichting, is de politie een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand.

Enkele hotelgasten moesten tijdelijk gebruik maken van een andere ingang om bij hun kamer te komen.

Haarlem – Op donderdagavond hield de politie een 31-jarige man uit Heemstede aan op verdenking van brandstichting.

Eerder op de avond, om 19.00 uur bleek er brand te zijn uitgebroken in een hotelkamer bij het Van der Valk hotel in Haarlem. De brand kon snel worden geblust. Toch moesten enkele hotelkamers worden ontruimd. Bij een eerste onderzoek bleek en mogelijk sprake te zijn van brandstichting.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding dat er brand zou zijn in een appartement aan de Pelikaanstraat in Heemstede. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. Enkele andere appartementen moesten tijdelijk worden ontruimd. Ook hier bleek mogelijk sprake van brandstichting.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de huurder van de hotelkamer dezelfde persoon was als de bewoner van het appartement. De man kon later op de avond worden aangehouden. Na afronding van het strafrechtelijk onderzoek door de politie, zal de man vermoedelijk worden beoordeeld door de Geestelijke gezondheidszorg.