Persoon overleden bij ongeval op A200 bij Haarlemmerliede

 

Haarlemmerliede – Een persoon is dinsdagavond om het leven gekomen bij een ongeval op de A200. Om even over negen uur vond de aanrijding plaats in de richting van Haarlem. Ter hoogte van de Zoete Inval kwam het slachtoffer in botsing met een auto. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te komen verlenen.

Ondanks de inzet van alle hulpdiensten mocht de hulp voor het slachtoffer niet meer baten. Door het ongeval was de A200 in de richting van Haarlem geruime tijd afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer dat achter het ongeval stond, is na verloop van tijd teruggestuurd om in tegengestelde richting de snelweg weer te verlaten.

Buurtbewoners spreken erover dat het slachtoffer eerst met zijn fiets de spoorwegovergang opreed. Het slachtoffer zou door de trein geraakt zijn, maar niet ernstig gewond zijn geraakt. Na deze botsing zou de man bewust de snelweg opgerend zijn om hier voor een auto te springen. Dit verhaal kon nog niet bevestigd worden, wel lag er naast de spoorwegovergang een kapotte fiets en stond er ter hoogte van het ongeval lange tijd een trein stil. De NS sprak over een aanrijding met een trein, waardoor er tussen Haarlem en Amsterdam geen treinen meer reden.