Scooter rijdt door na toeriste op fiets te hebben aangereden in Overveen

 

Overveen – Een toeriste is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Overveen. Om even voor vijf uur reden een Duitse en Russische vrouw met hun gehuurde fietsen over het fietspad langs de Militairenweg. Een snorscooter wilde de vrouwen inhalen, maar tikte daarbij tegen het stuur van een van de fietsers waardoor zij met haar fiets ten val kwam.

De opzittenden van de snorscooter keken nog achterom, maar besloten om door te rijden. De gevallen fietsster liep door haar val verwondingen op. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw aan haar verwondingen behandeld. Zij is na de eerste zorg met letsel aan haar schouder overgebracht naar het ziekenhuis. De vriendin van het slachtoffer is ook met de ambulance meegereden om haar vriendin te ondersteunen.

Om het voor de toeristen iets makkelijker te maken is, hebben politieagenten de twee fietsen met een politiebusje opgehaald en naar het verhuurbedrijf teruggebracht.

De politie is nog opzoek naar de doorgereden scooter.