Vrouw gewond bij ongeval op A9 bij Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een vrouw is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar auto in de vangrail was beland. Rond half twee reed de vrouw vanuit de richting van Badhoevedorp toen zij in de bocht voor het Rottepolderplein de macht over het stuur verloor. De vrouw raakte van de weg, botste tegen de vangrail en kwam tollend aan de andere kant van de weg tegen de vangrail tot stilstand. Ook een andere auto raakte betrokken bij het ongeluk.

Twee ambulances, de brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben alle inzittenden nagekeken. Een van de bestuurders, de vrouw die met haar auto van de weg raakte, moest voor verdere behandeling mee naar het ziekenhuis.

Door het ongeval waren 2 rijstroken afgesloten voor het verkeer. Dit zorge voor de nodige vertraging. Vanuit Badhoevedorp tot aan afslag Haarlem-Zuid stond zo’n 5 kilometer file.

Een bergingswagen heeft de twee beschadigde wagens weggesleept. De beschadigde vangrail aan beide kanten zal vandaag nog gerepareerd moeten worden, waardoor weggebruikers nog langere tijd last kunnen hebben van afgesloten rijstroken.