Buschauffeur ernstig gewond bij botsing met vrachtwagen op A200 bij Halfweg

 

Halfweg – Een buschauffeur is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A200 bij Halfweg. Om even over twaalf uur reed de bus op de afrit van de A200 naar het Rottepolderplein. Een vrachtwagen voor de bus moest afremmen voor het verkeer ervoor, wat de buschauffeur niet meer lukte. De bus klapte met een flinke snelheid tegen de vrachtwagen aan waarna de buschauffeur bekneld kwam te zitten.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Brandweerlieden zijn geruime tijd bezig geweest om de beknelde buschauffeur uit zijn benarde positie te halen.

Het slachtoffer is even later via het zijruit van de bus uit de de bus gehaald. Het slachtoffer is daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De andere bestuurders kwamen er met de schrik vanaf.

Door het ongeval was de afrit vanaf de A200 naar het Rottepolderplein afgesloten voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.