Twee gewonden bij ongeval tussen scooter en auto in Haarlem

 

Haarlem – Twee vrouwen zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. Rond kwart voor vijf reden zij met een snorscooter over het fietspad langs de Leidsevaart, toen een automobilist af wilde slaan naar de Edisonstraat. De automobilist zag de scooter niet aankomen waarna de vrouwen de auto niet meer konden ontwijken en met hun scooter tegen de auto aanreden.

Beide vrouwen raakte door de aanrijding gewond. Twee ambulances en de politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de slachtoffers eerste hulp verleend. Na behandeling zijn beide per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De scooter is met een politiebusje opgehaald. Op de Leidsevaart vinden met enige regelmaat ongevallen plaats tussen afslaande auto’s en fietsers en snorscooters die over het fietspad rijden. De gemeente heeft twee straten verderop de verkeerssituatie al aangepast door het zicht daar te verbeteren.