Auto te water langs Boschplaat in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Langs de Boschplaat in Hoofddorp is dinsdag aan het einde van de middag een auto in het water terecht gekomen. Om even over vijf uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor assistentie. Ook andere hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie zijn uitgerukt.

Er bleek uiteindelijk niemand in de auto te zitten. De bestuurder bleek na het parkeren de handrem vergeten te zijn waarna de auto de sloot is ingerold. De traumahelikopter werd daarom geannuleerd. Niet veel later konden ook de andere hulpdiensten weer terugkeren.

Op Boschplaat gaan met regelmaat een auto de sloot in omdat de handrem vergeten is. De laatste keer was op 28 mei 2018, toen rolde er ook een auto vanaf de parkeerplaats de sloot in. De keren daarvoor was op 21 mei 2012, 31 augustus 2013, 14 maart 2016.

Een bergingswagen zal de auto later op de avond uit de sloot halen.