Automobilist tot stoppen gedwongen na bijzonder rijgedrag

 

Haarlem – Een automobilist is vrijdag aan het einde van de middag door medeweggebruikers tot stoppen gedwongen. Om even voor half zes reed de man over de Westelijke Randweg – N208 toen hij bijzonder rijgedrag vertoonde. Medeweggebruikers merkte dit op en wisten de automobilist tot stoppen te dwingen voordat het mis ging.

Politieagenten kwamen ter plaatse om te kijken waardoor de automobilist het bijzondere weggedrag vertoonde. Een blaastest wees uit dat de man geen alcohol had gedronken.

Vermoedelijk heeft medicijngebruik een rol gespeeld in het rijgedrag van de man. Voor de zekerheid hebben ambulancebroeders de automobilist gecontroleerd. Na de controle bleek hij niets te mankeren en is door de ambulance naar huis gebracht.

De politie heeft de auto van de man elders geparkeerd zodat hij deze later weer kan ophalen. Door het incident was een rijstrook op de Westelijke Randweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.