Vijf gewonden bij zware aanrijding in Heemstede

 

Heemstede – Bij een zwaar ongeval in Heemstede zijn vrijdagavond vijf gewonden gevallen. Rond half twaalf kwamen op de kruising van de Lanckhorstlaan en de Bronsteeweg een auto en een taxibusje met elkaar in botsing. Door de klap raakte een van de auto’s van de weg en knalde tegen een boom aan. Meerdere ambulances, de brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de slachtoffers eerste hulp verleend. Na de eerste zorg zijn zij alle vijf per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vier slachtoffers kwamen uit de personenauto, het vijfde slachtoffer zat in het taxibusje.

Opvallend genoeg vond eerder op de dag op hetzelfde kruispunt ook al een soortgelijk ongeval plaats. Daar kwamen om 15:40 uur ook twee auto’s met elkaar in botsing en raakte twee kinderen gewond.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Lanckhorstlaan was hierdoor geruime tijd deels afgesloten voor het verkeer.