Beschonken automobilist vliegt uit de bocht op Wagenweg

 

Haarlem – Een automobilist is vrijdagavond op de Wagenweg tegen een lantaarnpaal aangereden. Rond kwart voor acht reed de man vanaf de Spanjaardslaan de Wagenweg op, maar raakte daarbij van de weg en reed tegen een lantaarnpaal aan. Zijn auto kwam vervolgens gedraaid midden op de weg tot stilstand.

Ondanks de flinke klap en de airbags die daardoor geactiveerd werden, raakte de bestuurder niet gewond. Politieagenten namen bij de man een blaastest af. Daaruit bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om daar een uitgebreidere blaastest af te leggen.

Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer. Een bergingswagen heeft de beschadigde auto later op de avond weggesleept.