Fietser gewond na aanrijding met auto op Europaweg

 

Haarlem – Een fietser is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Europaweg. Rond kwart over zeven wilde een automobilist de rotonde oprijden, maar zag daarbij een fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser met zijn hoofd op het asfalt terecht kwam.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een ambulancebroeder die met de motor was heeft de jongen eerste hulp verleend. In afwachting van een andere ambulance heeft het slachtoffer tijdelijk in de politieauto gezeten om zo niet nat te regenen.

Het slachtoffer is even later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Opmerkelijk is dat op bijna hetzelfde punt een uur eerder ook al een aanrijding plaatsvond. Daarbij zag een automobilist een voetganger over het hoofd die het zebrapad wilde oversteken. De man raakte door de aanrijding lichtgewond.