Scooterrijder gewond na botsing met auto in Heemstede

 

Heemstede – De bestuurder van een scooter is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Leidsevaartweg in Heemstede. Rond kwart over zes reed de jongen met zijn scooter vanaf de Zandvoortselaan de Leidsevaaartweg op, toen er ter hoogte van station Heemstede-Aerdenhout een auto ook de Leidsevaartweg op wilde rijden.

De jongen op de scooter probeerde nog uit te wijken, maar botste daarbij tegen de auto aan. Vervolgens schoot hij nog door tegen een tegemoetkomende auto.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Leidsevaartweg was hierdoor geruime tijd tussen de Zandvoortselaan en de Amstellaan afgesloten voor het verkeer.