Frontale aanrijding tussen twee auto’s op Spaarndamseweg

 

Haarlem – Op de Spaarndamseweg zijn dinsdagavond twee auto’s frontaal met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond om even over acht uur plaats ter hoogte van de Schoterbrug. Vermoedelijk raakte een van de voertuigen door combinatie van snelheid en het gladde wegdek de macht over het stuur kwijt en kwam op de andere rijbaan terecht. Daar klapte de auto vol tegen een tegemoetkomende auto aan.

Ambulance, brandweer en politie werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de inzittenden nagekeken.

Na uitvoerige controle van een van de inzittenden, bleek uiteindelijk niemand mee te hoeven naar het ziekenhuis. Wel is een van de automobilisten aangeraden om als hij later alsnog last van zijn nek krijgt, contact op te nemen met de huisarts.

De bestuurder van de auto die van de weg raakte, is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Dit vanwege een taalbarrière en een drugstest die op het politiebureau afgenomen zal worden.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Spaarndamseweg ter hoogte van de Schoterbrug was hierdoor in noordelijke richting geruime tijd afgesloten voor het verkeer.