Winkelcentrum Schalkwijk ontruimd na brandstichting op toilet

 

Haarlem – Het winkelcentrum in Haarlem-Schalkwijk is zondagmiddag ontruimd geweest na een brand. Om even voor drie uur ontdekten medewerkers van de Subway in het overdekte winkelcentrum dat er brand was uitgebroken op de wc. Direct werd de brandweer gealarmeerd. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij waardoor het winkelcentrum geheel ontruimd werd.

De brandweer wist de brand bij aankomst snel te blussen. Op het toilet bleek een plastic voorwerp in de brand te zijn gestoken. Vanwege de rookontwikkeling die door het gebouw trok werd het winkelend publiek uit het winkelcentrum gestuurd.

De recherche van de politie is ter plaatse gekomen en heeft alle sporen veilig gesteld. Onder meer aan de hand van camerabeelden zal de politie onderzoek doen naar de brandstichter(s).

Salvage is later op de middag ter plaatse gekomen om te assisteren bij de schadeafhandeling.