Fietser onderuit door gladheid in Heemstede

 

Heemstede – Een oudere man is donderdagochtend met zijn fiets onderuit gegaan in Heemstede. Om even over tien uur reed de man over de Limburglaan, toen hij ter hoogte van de Brabantlaan onderuit ging. De man kwam lelijk ten val en raakte gewond. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Omwonenden schoten de man met dekens te hulp om het slachtoffer warm te houden. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer daarna eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is hij met onder meer letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Omwonende lieten weten al meerdere keren bij de gemeente te hebben aangegeven dat het in de straten door alle sneeuw een ijsbaan is geworden. In de omgeving zouden veel oudere mensen wonen die slecht ter been zijn waardoor de platgedrukte sneeuw voor gevaarlijke gladde situaties zorgt.