Gewonde en twee aanhoudingen bij incident in Overveen

 

Overveen – Een man is zaterdagavond gewond geraakt bij een mishandeling op een parkeerplaats langs de Zeeweg in Overveen. Om even voor twaalf uur liep de man een restaurant binnen nadat hij op een afgelegen parkeerplaats met een koevoet zou zijn mishandeld. Het slachtoffer was daarbij gewond geraakt en liep het restaurant binnen om hulp vragen.

Medewerkers van het restaurant hebben direct de hulpdiensten gewaarschuwd. Politieagenten kwamen in kogelwerende vesten ter plaatse en zijn opzoek gegaan naar de verdachten die in een auto waren weggereden. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend.

Politieagenten troffen de auto rijdend in Zandvoort aan. Daar zijn twee personen middels een uitpraatprocedure uit hun voertuig gehaald. Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, hebben agenten tijdens deze procedure hun wapen op de verdachten gericht. Na de aanhouding zijn de twee verdachten overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer is na behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is in de nacht nog lange tijd bezig geweest met sporenonderzoek op de parkeerplaats. Daarbij is onder meer een politiehond ingezet om naar sporen te zoeken.

Een woordvoerder van de politie kon zaterdagavond nog niet meer informatie geven dan dat er een bedreiging had plaatsgevonden en komt zondag met meer informatie.