Gewonde en veel schade bij verkeersongeval met Tesla in Heemstede

 

Heemstede – Twee auto’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag hard met elkaar in botsing gekomen in Heemstede. Het ongeval vond rond middernacht plaats op de kruising van de Heemsteedse Dreef en de Lanckhorstlaan. Door de klap kwam een van de auto’s, een Tesla, tegen een heg van een woning tot stilstand.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de in totaal vier inzittenden van de auto’s nagekeken. Na controle bleek een persoon mee te moeten naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De brandweer heeft bij aankomst direct contact gezocht met het hoofdkantoor van Tesla om instructies te krijgen hoe men moest handelen. Brandweerlieden hebben onder de motorkap een kabel doorgeknipt waardoor een veilige werksituatie ontstond.

Beide auto’s zijn later in de nacht door een bergingsbedrijf weggesleept.