Spookrijdende scooterrijder aangereden op Westelijke Randweg – N208

 

Haarlem – Een scooterrijder is zaterdagavond op de Westelijke Randweg – N208 aangereden door een auto. Om even voor half twaalf reed de jongen met zijn scooter vanaf de Leidsevaart per ongeluk de Westelijke Randweg op. Na enkele meters had hij door dat hij hier met zijn scooter niet mocht rijden en keerde op.

De jongen reed in tegengestelde richting terug naar de kruising. Op het laatste moment stak hij de rijbaan weer over, maar op dat zelfde moment kwam er een auto aan. De automobiliste kon de jongen met zijn scooter niet meer ontwijken waarop hij werd aangereden.

Hij kwam samen met zijn passagier ten val. Omstanders schoten direct te hulp maar wonderbaarlijk kwamen beide opzittenden er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Politieagenten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Bij beide bestuurders is een blaastest afgenomen, maar geen van beide bleek gedronken te hebben.

Gezien de vreemde situatie dat de jongen spookrijdend terug reed en overstak op het moment dat er een auto aan kwam, zullen agenten verder onderzoek doen naar de rijvaardigheid van de scooterrijder.