Tankstation tijdelijk afgezet wegens lekkende LPG-installatie

 

Haarlem – Het Total tankstation langs de Amsterdamsevaart – N200 is donderdag aan het begin van de middag tijdelijk afgesloten geweest. Rond half een wilde een automobilist zijn LPG gastank vullen, maar daarbij ontsnapte er gas. Medewerkers hebben de pomp door middel van de noodknop direct uitgeschakeld en de hulpdiensten gewaarschuwd. Brandweer en politie kwamen ter plaatse.

Brandweerlieden hebben onderzocht waar het lek precies was ontstaan. Dit bleek aan de kant van de pomp-installatie te zijn. Na de vulslang uit de auto gehaald te hebben kon alleen nog het resterende gas ontsnappen dat voorbij de noodafsluiter in de slang zat.

Vermoedelijk is door bevriezing een onderdeel vast komen te zitten waardoor de pomp niet meer goed functioneerde.

Nadat de situatie weer veilig was, werd het tankstation weer vrijgegeven. De LPG-installatie blijft tot nader onderzoek buiten gebruik.