Afslag A9 dicht na rookontwikkeling in net gerepareerde auto

 

Vijfhuizen – De inzittenden van een auto hebben zaterdagavond opnieuw pech gehad met hun auto naar dat zij eerder deze week in botsing waren gekomen met een hert op de Zeeweg in Overveen. Rond kwart over negen nam de automobilist vanaf de A9 de afslag richting Haarlem-Zuid toen er plotseling rookontwikkeling in de auto ontstond. De bestuurder heeft de wagen langs de kant van de weg gezet en de hulpdiensten gewaarschuwd.

Brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Onder de motorkap van de auto kwam veel rook vandaan. Achteraf bleek er olie op het motorblok terecht zijn gekomen waardoor de rook ontstond.

De bestuurder liet weten net zijn auto gerepareerd te hebben nadat hij woensdagavond op de Zeeweg – N200 in Overveen in botsing kwam met een hert. Het hert raakte zwaargewond en moest daar worden doodgeschoten. De auto raakte door de klap ook zwaar beschadigd.

De man was de afgelopen dagen druk bezig geweest om zijn auto weer te repareren en wilde vanavond een proefrit gaan maken. Dat ging goed, totdat er op de A9 plots rookontwikkeling in de auto ontstond.

De brandweer heeft de situatie gecontroleerd. Voor de brandweer viel er verder weinig te doen. Een bergingswagen is ter plaatse gekomen en heeft de auto weggesleept.

Tijdens het incident was de afslag Haarlem-Zuid vanaf de A9 in z’n geheel afgesloten voor het verkeer. Ondanks de rode kruizen boven de weg negeerde toch minstens vier automobilisten de wegafsluiting. Het is niet bekend of agenten de nummerborden van deze automobilisten genoteerd hebben en zij later een boete kunnen verwachten.