Agenten springen in het water om bestuurder van auto te zoeken

 

Haarlem – De bestuurder van een auto is zondagavond te water geraakt. Om even voor middernacht reed de bestuurder over de Brouwersvaart en kwam daar door onbekende oorzaak met zijn auto in het water terecht. Politieagenten zagen bij aankomst alleen nog de koplampen van de auto onder het water schijnen en was op straat geen bestuurder te vinden. Gevreesd werd dat een of meerdere inzittenden nog in de auto zaten.

In afwachting van de duikers van de brandweer zijn politieagenten (in uniform en in burger) het water ingesprongen om de inzittenden proberen te redden. Ook het traumateam uit Amsterdam was gealarmeerd om hulp te komen verlenen.

Bij aankomst van de duikers van de brandweer zijn deze direct het water ingegaan om de inzittende(n) uit de auto te bevrijden. Na een zoektocht werd er echter niemand in of rondom de auto aangetroffen.

De auto, die al naar de Raaksbrug was gedreven, bleek een tiental meter eerder langs de Brouwersvaart te water zijn geraakt. Onderzoek wees uit dat er daar in de buurt van een bootje allemaal natte sporen op straat waren te zien. Vermoedelijk wist de bestuurder van de auto zelf uit zijn auto te komen, naar het bootje te zwemmen en is daar op de kant geklommen en er vandoor gegaan.

Brandweerduikers hebben vervolgens ook nog in de buurt van het bootje onder water gezocht naar mogelijk slachtoffers. Ook daar werd niemand aangetroffen.

De auto kon pas laat in de nacht uit het water gehaald worden omdat er een telekraan en duikers elders uit het land moesten komen om de auto te bergen.

Door het incident was de Raaksbrug lange tijd grotendeels afgesloten voor het verkeer.