Beschonken automobiliste rijdt achterop stilstaande scooter

 

Badhoevedorp – Een scooterrijder is zondagavond van achteren aangereden door een automobiliste. Rond kwart voor elf stond de jongen met zijn scooter op de Sloterweg ter hoogte van de kruising bij de Keplerstraat te wachten op een automobilist die voorrang had. De bestuurster van een auto zag de stilstaande scooter niet staan en reed hem van achteren aan.

De jongen kwam door de klap via de motorkap op het voorruit van de auto terecht. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de jongen in de ambulance nagekeken. Na de controle bleek hij niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.

De twee inzittenden van de auto verkeerde onder invloed van alcohol. De bestuurster van de auto is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zal daar een uitgebreide blaastest moeten afleggen om het exacte alcoholpromillage vast te stellen.

Aan de bijrijder was de politie nog de nodige tijd kwijt. De man vroeg herhaaldelijk waar zijn vriendin was, wat er met de auto ging gebeuren en hoe hij bij zijn vriendin kon komen die inmiddels op het politiebureau zat.

Agenten hebben de man meerdere malen verteld dat hij het openbaar vervoer kon pakken of boden zelfs aan om een taxi voor hem te bellen. De man had echter geen geld bij zich, dus werd er ook geen taxi gebeld. Uiteindelijk is de man weggestuurd en heeft hij zijn weg te voet vervolgd.

Een bergingswagen heeft de beschadigde auto weggesleept.