Bouwvakker gewond na val van steiger bij woning in Bloemendaal

 

Bloemendaal – Een bouwvakker is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij enkele meters van een steiger naar beneden viel. Rond drie uur was de man op de bovenste verdieping van een steiger bezig met werkzaamheden aan de rand van het dak van een nieuwbouwwoning. Vermoedelijk door de gladheid gleed de man uit en viel tussen de steiger en woning in enkele meters naar beneden. Het slachtoffer kwam daar op een ander deel van de steiger te liggen.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam uit Amsterdam, kwamen in actie op hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Het traumateam kwam met de auto ter plaatse.

Na de eerste zorg is het slachtoffer met behulp van de brandweer via een ladder voorzichtig van de steiger afgehaald. Het slachtoffer is daarna met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.