Hert doodgeschoten na aanrijding met auto op Zeeweg – N200 Overveen

 

Overveen – Een automobilist is woensdagavond in botsing gekomen met een hert op de Zeeweg – N200 in Overveen. Rond kwart voor zeven kon de automobilist het hert ter hoogte van de Erebegraafplaats niet meer ontwijken en reed het dier aan. De auto liep daarbij veel schade op en kon niet meer verder rijden.

Een ambulance kwam ter plaatse om de inzittenden van de auto te controleren. Een vrouw had door de klap last gekregen van haar nek en voelde zich misselijk.

Het hert was na de aanrijding nergens meer te bekennen. Gezien de harde klap moest het hert wel gewond zijn geraakt en zijn agenten en een medewerker van faunabeheer in de omgeving opzoek gegaan naar het hert.

Na enige tijd werd het hert aan de andere kant van de rijbaan achter een hek aangetroffen. Daar lag het dier gewond op de grond. Een medewerker van faunabeheer heeft het hert vervolgens doodgeschoten om hem uit zijn leiden te verlossen.

De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

De laatste paar weken lopen er weer met enige regelmaat herten over en langs de Zeeweg – N200 en vinden er zo af en toe aanrijdingen tussen een hert en een voertuig plaats.