Scooterrijder gewond na botsing tegen geparkeerde auto’s

 

Haarlem – Een scooterrijder is woensdag aan het einde van de middag gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met twee geparkeerde auto’s. Rond kwart over vijf reed de man met zijn snorscooter over het fietspad langs de Leonard Springerlaan, toen hij tegen twee geparkeerde auto’s aan reed. De man kwam lelijk ten val.

De verwondingen leken in eerste instantie vrij ernstig te zijn. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen in actie om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend.

De traumahelikopter heeft enkele rondjes boven het ongeval gevlogen, maar bleek toch niet nodig te zijn. Het slachtoffer is na de eerste hulp met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Vermoedelijk verkeerde de man onder invloed van alcohol. Hij verklaarde zelf vijf biertjes te hebben gedronken.

Politieagenten hebben de eigenaren van de geparkeerde auto’s opgezocht om de schade die zij hebben opgelopen af te handelen.