Twee personen aangehouden na inbraak in Ramplaankwartier Haarlem

 

Haarlem – Twee personen zijn vrijdagmiddag aangehouden na een woninginbraak in het Ramplaankwartier. Rond kwart voor vijf werden de personen betrapt bij een woninginbraak en sloegen op de vlucht. Direct kwamen meerdere politie-eenheden in actie en kwam een politiehelikopter boven de woonwijk te hangen.

Op de hoek van de Vlaamseweg en de Pieter Wantelaan reden de inbrekers met hun auto tegen een geparkeerde auto aan. Vlak daarna werden zij klemgereden door de politie. De twee verdachten sloegen vervolgens op de vlucht en probeerde nog op een schuurtje van een woning te klimmen.

Uiteindelijk werden zij ter hoogte van een tankstation op de Vlaamseweg aangehouden.

Politieagenten zijn in de buurt opzoek gegaan naar voorwerpen die de inbrekers hadden buitgemaakt. Met behulp van een politiehond werd er onder meer een horloge teruggevonden.

De vluchtauto van de verdachten is later weggesleept door een bergingswagen.

Woningen in het Ramplaankwartier zijn de laatste tijd vaker het doelwit van inbrekers.