Veel schade door brand in plafond van woning, kat gered door brandweer

 

Haarlem – In een woning aan de Karel van Manderstraat is zondagmiddag brand uitgebroken. De brand werd rond half vijf ontdekt, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. De rook die bij de brand vrij kwam was inmiddels ook doorgetrokken naar de naastgelegen woning. Brandweerlieden zijn bij aankomst direct begonnen met het blussen van de brand.

De brandweer had de nodige moeite om de brand in het plafond te traceren. Om het vuur volledig te kunnen blussen moest een groot deel van het plafond en de vloer gesloopt worden.

De twee bewoners van het naastgelegen pand zijn door ambulancebroeders nagekeken op rookinhalatie. Na controle bleken zij niet mee te hoeven naar het ziekenhuis. Een kat werd door de brandweer uit de woning gered.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest voordat de brand onder controle was. De woning heeft veel schade opgelopen.