Automobilist laat fietser achter na aanrijding in Haarlem-centrum

 

Haarlem – Een fietser is vrijdag aan het einde van de avond in botsing gekomen met een automobilist. Na het ongeval is de automobilist doorgereden. Het ongeval vond om even over half twaalf plaats op de kruising van de Gedempte Oude Gracht en de Grote Houtstraat. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Volgens agenten ging de aanrijding met een flinke klap gepaard. Het slachtoffer is door ambulancebroeders in de ambulance aan zijn verwondingen behandeld. Hij bleek erg veel geluk gehad te hebben en hoefde ondanks de flinke klap niet mee naar het ziekenhuis.

Politieagenten hebben de fiets van de man achterin een politiebusje gedaan. Hij is samen met zijn fiets door de politie naar huis gebracht.

Aangezien de automobilist de fietser in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en dat een strafbaar feit is, gaat de politie aan de hand van camerabeelden proberen de automobilist te achterhalen.