Porsche door brand verwoest tijdens rit naar garage voor APK-beurt

 

Cruquius – Een Porsche 928-S4 is donderdagmiddag door een brand verwoest. Rond kwart over twaalf reed de man over de Kruisweg – N201, toen er ter hoogte van de Spieringweg vlammen uit de auto kwamen. De man wist zijn auto nog aan de kant van de weg te zetten en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar wist niet te voorkomen dat de auto door de brand verwoest raakte.

De man had zijn Porsche uit het jaar 1986 net uit de stalling gehaald waar deze twee jaar stil heeft gestaan en was onderweg naar de garage om zijn auto APK te laten keuren. Toen de man over de Kruisweg – N201 reed hoorde hij een knal bij de motor vandaan komen en kwamen er vrijwel direct vlammen onder de motorkap vandaan.

De brandweer heeft het vuur geblust, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Een bergingswagen heeft de beschadigde wagen later weggesleept.

Door de brand was de Spieringweg vanaf de Kruisweg – N201 afgesloten voor het verkeer.