Auto vliegt spontaan in de brand in Heemstede

 

Heemstede – Een geparkeerde auto is zaterdagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een brand. Om even over twee uur werd de brand aan de Zomerlaan opgemerkt, waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. In afwachting van de brandweer probeerde buurtbewoners met een tuinslang en een brandblusser de brand al te blussen.

Bij aankomst van de brandweer hebben brandweerlieden het bluswerk overgenomen. Om de brand goed te kunnen blussen moest de motorkap worden opengemaakt. De brandweer heeft het vuur vervolgens kunnen blussen.

De brand lijkt door een technische storing in de startmotor te zijn ontstaan. De eigenaresse van de auto is telefonisch op de hoogte gesteld van het voorval. Zij had haar auto net uitgeleend aan een bekende, die de auto daar had geparkeerd.

Een sleepwagen heeft de beschadigde wagen weggesleept.