Automobilist aangehouden bij ongeval in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een automobilist is vrijdagavond aangehouden bij een ongeval. Rond kwart voor acht reed de man over de Van Heuven Goedhartlaan, toen hij van rijstrook wilde wisselen. De man kwam raakte daarbij de voorkant van auto die naast hem reed, waardoor hij dwars over de weg kwam te staan, de berm in reed en hard tegen een lantaarnpaal botste. Ambulance, brandweer en politie kwamen in actie om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de automobilist eerste hulp verleend. Na controle bleek hij niet mee te hoeven naar het ziekenhuis. Politieagenten hebben vervolgens bij de bestuurder een drugstest afgenomen. Daaruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van THC verkeerde. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedtest zal worden afgenomen om de exacte waardes vast te stellen.

Een bergingswagen is ter plaatse gekomen om de beschadigde auto weg te slepen. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond, hij kon even later met zijn auto zijn weg weer volgen.