Automobilist ramt lantaarnpaal en raakt gewond

 

Halfweg – Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Halfweg. Rond half een reed de man over de Oranje Nassaustraat maar miste daarbij de bocht en reed vervolgens tegen een lantaarnpaal aan. De lantaarnpaal kwam dwars over de stoep te liggen en de automobilist raakte gewond.

Brandweerlieden die toevallig nog op de naastgelegen kazerne aanwezig waren hebben in afwachting van de ambulance direct eerste hulp verleend. Het slachtoffer is even later door ambulancebroeders voorzichtig uit zijn auto gehaald en op een brancard gelegd.

Na behandeling in de ambulance is hij voor verdere zorg overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Politieagenten hebben nog geprobeerd om een blaastest bij de man af te nemen, maar hij bleek daar niet toe in staat te zijn. De politie is meegereden naar het ziekenhuis om daar bloed van de man af te nemen. Daaruit zal moeten blijken of hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Door het ongeval was de Oranje Nassaustraat vanaf de Zwanenburgerdijk afgesloten voor het verkeer. Een bergingswagen heeft de auto later weggesleept. De afgebroken lantaarnpaal zal door de gemeente worden weggehaald.