Automobilist rijdt fietser aan op rotonde in Nieuw-Vennep

 

Nieuw-Vennep – Een fietser is vrijdagavond door een automobilist aangereden. Rond negen uur fietste de man over de rotonde bij de Venneperweg en de Westerdreef, toen een automobilist die de rotonde wilde verlaten, de fietser niet opmerkte en aanreed. De man kwam vervolgens met zijn fiets ten val. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na behandeling in de ambulance bleek de man er met lichte verwondingen vanaf te zijn gekomen.

Volgens een politieagent gaat het op deze rotonde vaker mis tussen fietsers en auto’s. Fietsers mogen via twee kanten over de rotonde fietsen, waardoor automobilisten niet altijd de fietsers zien aankomen als deze vanaf de andere kant dan gebruikelijk aankomen fietsen.

Afgelopen zaterdagmiddag vond er op dezelfde rotonde ook al een soortgelijk ongeval plaats. Toen werd er ook een fietser aangereden door een automobilist die de rotonde wilde verlaten.