Automobiliste zet auto snel aan de kant bij beginnende brand

 

Bennebroek – Een automobiliste heeft donderdag aan het begin van de avond weten te voorkomen dat haar auto flinke schade op liep. Om even voor half zeven reed zij over de Zwarteweg in Bennebroek, toen zij rook onder de motorkap vandaan zag komen. Zij zette direct haar auto in een parkeervak en alarmeerde de hulpdiensten.

Bij aankomst van de brandweer kwam er nog lichte rook onder de motorkap vandaan. Het luchtfilter was dermate heet geworden dat de bekleding onder de motorkap en een deel van het plastic was gaan smelten.

Brandweerlieden hebben het luchtfilter opengemaakt om te kijken of zij daar de oorzaak konden ontdekken. Daar was niets vreemds te zien.

De bestuurster liet weten recent naar de garage te zijn geweest voor onderhoud aan haar auto. Mogelijk is daar iets mis gegaan wat dit tot gevolg had.

Tijdens het incident was de Zwarteweg tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer.