Motorrijder flink gewond na crash met gloednieuwe motor

 

Amsterdam – Een motorrijder is zaterdag aan het einde van de middag flink gewond geraakt bij een verkeersongeval. Om even voor vijf uur reed de man met zijn net aangeschafte motor over de Holterbergweg, toen een automobilist vanaf de Buitensingel de Holterbergweg op reed. De motorrijder klapte daarbij vol tegen de auto aan en kwam met een harde klap op het asfalt terecht.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is hij per ambulance met spoed overgebracht naar het AMC ziekenhuis.

Een bijzonder detail is dat de man net vanaf de garage gereden kwam waar hij zijn motor had aangeschaft. Om 15:51 uur was de motor op zijn naam geschreven, en om 16:53 uur werden de hulpdiensten voor het ongeval gealarmeerd.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.