Scooterrijders met elkaar in botsing in centrum Haarlem

 

Haarlem – Twee scooterrijders zijn donderdag aan het begin van de avond met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over zes ging het mis toen een scooterrijder vanaf de Turfmarkt linksaf de Gedempte Oude Gracht wilde inrijden, maar op hetzelfde moment een scooterrijder vanaf tegengestelde richting de kruising rechtdoor overstak.

De twee kwamen met elkaar in botsing en raakte beiden ten val. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de slachtoffers eerste hulp verleend. Door het ongeval was de Gedempte Oude Gracht en de Turfmarkt deels afgesloten voor het verkeer. Ook het busverkeer kwam hierdoor tijdelijk stil te liggen.

Na behandeling in de ambulance is een van de slachtoffers, een vrouw, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Het andere slachtoffer, een man, kon na behandeling in de ambulance zijn weg weer vervolgen.

De gealarmeerde traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.