Doorrijder snel aangehouden dankzij alerte getuige

 

Haarlem – De bestuurder van een auto is vrijdagavond in korte tijd aangehouden nadat hij is doorgereden bij een aanrijding. Rond kwart over acht wilde de bestuurder vanuit de Robert Kochlaan linksaf de Professor Eijkmanlaan oprijden. De man gaf daarbij een automobilist die al over de Professor Eijkmanlaan reed geen voorrang waardoor een botsing ontstond.

Na de aanrijding besloot de bestuurder van de auto die geen voorrang af er met hoge snelheid vandoor te gaan. Een alerte getuige die alles zag gebeuren is snel omgekeerd om achter de vluchtende auto aangereden. De getuige heeft van het kenteken van de auto een foto gemaakt en is omgekeerd om bij het ongeval hulp te verlenen. Ondertussen gaf de man via 112 het kenteken van de auto door.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer is met behulp van ambulancebroeders voorzichtig uit de auto gehaald en op een brancard gelegd. Na de eerste zorg is hij voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondertussen werd door andere politie-eenheden uitgekeken naar de vluchtende auto. Agenten troffen de bestuurder van de auto niet veel later in de omgeving aan. Hij is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.