Fietser gewond bij aanrijding met auto in centrum Haarlem

 

Haarlem – Een fietser is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Om even voor twaalf uur ’s nachts vond de aanrijding plaats op de kruising van de Gedempte Oude Gracht en de Zijlstraat. De fietser werd bij het oversteken door de auto geschept en kwam op het asfalt terecht. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg op straat is hij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval liep de man onder meer letsel op aan zijn hoofd.

Door de aanrijding brak het ruit van de deur van de bestuurder. Een getuige liet weten dat zij de auto veel te hard over de Gedempte Oude Gracht zag rijden.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Hierdoor was de Gedempte Oude Gracht in beide richtingen gestremd voor het verkeer. Ook het busverkeer liep hierdoor de nodige vertraging op.