Fietser hard ten val na botsing met auto in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een fietser is donderdagmiddag hard ten val gekomen na een aanrijding met een auto. Rond kwart voor vier fietste de man met 3 andere fietsers over de Diamantlaan. Vlak voor de kruising bij de Van Heuven Goedhartlaan sloeg de fietser plotseling linksaf de weg over om het fietspad op te rijden. De bestuurder van een autotrailer wist nog net op tijd te stoppen voor de plots overstekende man. Een automobilist die naast de autotrailer reed had geen zicht op de fietser en kon niet meer op tijd remmen voor de fietser.

De fietser botste vervolgens tegen de auto aan en kwam hard ten val. Ambulance en politie kwamen in actie om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend en voor verdere hulp overgebracht naar het ziekenhuis.

Gezien het letsel dat de man had opgelopen is de politie onderzoek gaan doen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

De Diamantlaan was hierdoor vanaf de Van Heuven Goedhartlaan tot aan de Smaragdlaan in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.