Man vindt gestolen boot terug, brandweer knipt slot door

 

Haarlem – Een man heeft vrijdagavond zijn boot teruggevonden die eerder op de dag was gestolen. In de middag kwam hij erachter dat zijn boot was gestolen. Toen hij ’s avonds terug van werk kwam, besloot de man om op zijn fiets een rondje te gaan fietsen om te kijken of hij de boot kon vinden. Na enige tijd rond gefietst te hebben trof de man zijn boot uiteindelijk aan in het water achter de Oostermoer.

De boot bleek daar vast te liggen met een ander slot. De man belde de politie die met een betonschaar zijn kant op kwamen om het slot door te knippen. Het slot bleek echter te sterk te zijn voor de betonschaar.

Een poging om het slot met een slijptol door te slijpen lukte ook niet. Uiteindelijk werd de brandweer erbij gehaald die het slot met hydraulisch gereedschap hebben doorgeknipt.

De man heeft vervolgens zijn boot weer met zijn eigen slot vastgelegd.