Scooter in beslag genomen na ongeval in Haarlem-Noord

 

Haarlem – Een snorscooter is woensdagavond door de politie in beslag genomen na een ongeval. Rond negen uur kwam de scooterrijder op de Rijksstraatweg in botsing met een auto. De man reed aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad, waardoor een automobilist vanuit de Jan Campertstraat de snorscooter niet op tijd van rechts aan zag komen. Ook de scooterrijder wist niet meer op tijd te remmen.

Een botsing was het gevolg, waarbij de snorscooter hard ten val kwam. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer is door de ambulancebroeders in de ambulance aan zijn verwondingen behandeld.

Bij de afhandeling van het ongeval bleek dat de scooterrijder niet in het bezit was van een rijbewijs. De man verklaarde zelf aan de andere kant van de weg te rijden, omdat het fietspad in noordelijke richting wegens werkzaamheden deels afgesloten is.

Politieagenten zijn na het ongeval gaan kijken wat de borden bij de afzetting hebben aangegeven om te kijken of de scooterrijder aan de andere kant van de weg had mogen rijden.

De scooter is door de politie in beslag genomen voor verder technisch onderzoek. De scooter is in een aanhanger achter een politiebusje overgebracht naar het politiebureau. Ook de auto kon niet meer verder rijden en is door een bergingswagen weggesleept.