Automobilist negeert verplichte rijrichting en veroorzaakt ongeval

 

Haarlem – Een automobilist heeft maandagavond een ongeval veroorzaakt nadat hij een verplichte rijrichting negeerde. Rond kwart over elf reden twee auto’s over de Westelijke Randweg – N208 toen een automobilist ter hoogte van de verkeerslichten linksaf de Leidsevaart op wilde rijden. Echter is dat vanuit de richting van Heemstede niet toegestaan.

De automobilist gooide op het laatste moment zijn stuur om naar links, maar zag daarbij een andere automobiliste die op de andere rijbaan reed over het hoofd. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen auto aan. De afslaande auto kwam vervolgens 180 graden gedraaid op de kruising tot stilstand.

Ondanks dat de airbags afgingen raakte de automobilist die de afslaande auto aanreed, niet gewond. Ook de bestuurder van de andere auto kon zonder verwondingen uitstappen. De auto liep wel schade op en kon niet meer verder rijden.

De politie is ter plaatse gekomen om te helpen bij de afhandeling van het ongeval. Op deze kruising gebeurt het dagelijks meerdere keren dat automobilisten vanuit de richting van Heemstede linksaf de Leidsevaart op willen rijden, wat daar niet is toegestaan. Vaak loopt dit net, met heel wat getoeter, goed af doordat andere weggebruikers op tijd op hun rem weten te trappen.