Drenkeling net op tijd uit water gered door omstander, hulpdiensten moeilijk bereikbaar

 

Haarlem – Een jongen van buitenlandse afkomst is maandag aan het einde van de middag door een voorbijganger net op tijd uit het water gered. Rond kwart over vijf was de 24-jarige man uit Eritrea in het water langs de Schotelsingel aan het zwemmen. Plots zag een man de jongen onder water verdwijnen en alleen nog zijn armen boven het water uitkomen. De omstander sprong direct het water in en schoot de drenkeling te hulp.

Ondertussen werd door andere mensen geprobeerd de hulpdiensten te waarschuwen. Dat kostte nog de nodige moeite gezien de landelijke 112 storing en het noodnummer daardoor niet goed bereikbaar was. Uiteindelijk wist een buurtbewoner de alarmcentrale te bereiken door een bekende te bellen die werkzaam is op de meldkamer.

Hulpdiensten kwamen vervolgens massaal in actie om hulp te verlenen. Ambulance, brandweer en politie schoten te hulp. Bij aankomst van de hulpdiensten lag de jongen reeds op de kant. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer in de ambulance uitvoerig nagekeken.

Na de controle bleek de jongen er geen verwondingen aan overgehouden te hebben en kon hij zijn weg weer vervolgen. Hem is aangeraden om niet meer zomaar te gaan zwemmen.