Duinbrand blijkt kampvuur te zijn bij Oosterplas in Bloemendaal

 

Bloemendaal – De hulpdiensten zijn zaterdagavond met meerdere voertuigen uitgerukt naar de Oosterplas in Bloemendaal. Rond kwart over acht zagen omstanders rook boven het duingebied uitkomen. Meerdere brandweervoertuigen, de politie en boswachters kwamen in actie.

Eenmaal aangekomen bleek een groepje jongeren een kampvuurtje aangestoken te hebben. Wat zij zich niet realiseerde, is dat het vliegvuur wat van dat kampvuurtje afkwam wel eens voor een grotere brand kon zorgen.

Bij aankomst van de boswachters vluchtte enkele jongeren direct het bos in. Enkele andere bleven wel staan. Politieagenten hebben de gegevens van deze jongeren genoteerd. Even later kwamen de andere jongeren ook weer aanlopen. De jongens hebben een waarschuwing gekregen.