Eend gewond door aanval van loslopende hond

 

Haarlem – De brandweer en dierenambulance zijn donderdagavond in actie gekomen voor een gewonde eend. De eend was eerder op de avond aangevallen door een loslopende hond en daardoor gewond geraakt. De eend vluchtte vervolgens het water in op de hoek van de Hannie Schaftstraat en de Richard Holkade en was zichtbaar gewond.

De dierenambulance kwam ter plaatse om de gewonde eend te helpen. De eend liet zich echter niet gemakkelijk pakken en zwom steeds naar de andere kant van het water. Daarop werden de duikers van de brandweer om hulp gevraagd.

Duikers van de brandweer zijn met grote schepnetten het water ingegaan om de eend in te sluiten. De eend probeerde er nog een aantal keer met een duik onder water onderuit te komen, maar na enkele keren kon de eend toch worden ingesloten en gepakt worden.

Een medewerker van de dierenambulance heeft de gewonde eend vervolgens vastgepakt en meegenomen voor verdere zorg. Het is nog onduidelijk of de eend het zal redden.