Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval in Lijnden

 

Lijnden – Een scooterrijder is zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Lijnden. De man reed over de Hoofdweg, toen hij in een bocht met zijn scooter van de weg raakte. Vervolgens kwam hij samen met zijn scooter tegen een betonnen blok aan. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een naastgelegen veldje.

Na de eerste zorg op straat is het slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Politiemotoren hebben de ambulance daarbij door het verkeer begeleidt.

De politie heeft de scooter voor technisch onderzoek in beslag genomen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Hoofdweg was hierdoor in de richting van de Akerdijk afgesloten voor al het verkeer.